KROP, VIPPER & BRYN 

En behandling for kræft, kan efterlade sig tydelige spor som er meget forskellig fra person til person.

Nogle taber øjenbryn og øjenvipper, så ansigtet mister sin karakter og man får et "andet" udseende, andre mister måske et eller begge bryster.

Uanset hvilket spor kræften medfører, sker der både fysiske ændringer og psykiske belastninger.

 

Vi kan ikke ændre de psykiske belastninger, men vi vil med krop, vipper & bryn, informere dig om de muligheder, der findes indenfor forskønnelse og håber af hjertet at dette vil være, en hjælpende hånd i dit forløb.   

 

 

BRYST PROTESER 

Som brystkræft opereret har du ret til at få en brystprotese. En brystprotese hjælper med at genskabe din oprindelige kropsform, så du får en naturlig symmetri i dit udseende efter en brystkræft operation.

Oprettelsen af dit fysiske udseende, begynder med det rigtige fundament. Derfor er det vigtigt at du får den helt rigtige brystprotese, der sikrer dig en flot ensartet silhuet. Brystproteser tjener dog ikke kun et kosmetisk formål – fysisk set er det vigtigt at man i kroppen får kompenseret for vægten, i forhold til det andet bryst, så man ikke får problemer med ryg, nakke og skuldre.

Branchen

Branchen er fyldt med dygtige fagpersoner, der står klar til at hjælpe dig, med at finde præcis den protese, der er den rigtige for dig og din livsstil. En del forretninger kører ud på hjemmebesøg, hvis du har problemer med at komme til dem.  

 

Frit leverandørvalg

Du kan trygt vælge at få din brystprotese hos andre forhandlere, end dem der står på din bevilling.

Sådan ansøger du om bevilling til brystprotese

Ring til hjælpemiddelafdelingen på rådhuset i din kommune. Bed om at få tilsendt et ansøgningsskema.

Udfyld skemaet og send det tilbage til hjælpemiddelafdelingen, (I nogle kommuner kan du udfylde og sende blanketten online). Derefter modtager du din bevilling.

Nedenstående informationer omkring brystproteser, har til formål at give dig et overblik over mulighederne, vi anbefaler, at du kontakter fagpersonerne hos forhandlerne, de kan bedst hjælpe dig.  

Ekstra Brystproteser

Det kan være rart at skifte protese, når man skal træne, svømme eller sove. Derfor har du, ud over den brystprotese du normalt bruger i din hverdag, mulighed for at supplere op med proteser, der er beregnet til bestemte aktiviteter. 

 

Brystformer

Der findes mange forskellige former på brystproteser - fx, symmetriske, asymmetriske, dråbeformede og med balconette facon.  

Brystfylde

Kvinders bryster er ikke blot forskellige i størrelse og form, men også i fylde. For at opnå den bedste lighed med virkeligheden, har proteserne tre typer brystfylde. De bliver kaldt 1-3 (hvor 1 er den fladeste og 3 er den fyldigste). Efter den rigtige protese størrelse er fundet, skal brystfylden findes, så der opnås størst mulig symmetri.  

Badetøj

Tanken om badetøj og bikinier kan godt skabe lidt utryghed lige efter en brystoperation. Men der findes heldigvis masser af specialdesignet og velsiddende badetøj, som er beregnet til at blive brugt med brystprotese.

 

Lingeri i høj kvalitet

Feminint, moderne og smukke bh’er med lommer, hjælper med til at genskabe din naturlige facon. Din protese holdes sikkert på plads, så du kan føle dig godt tilpas med dit udseende. I sortimentet finder du både hverdags bh’er og bh’er, der kombinerer stil og luksus. som du forventer det af lækkert lingeri med smarte designdetaljer, der samtidig sikrer høj komfort hele dagen.

 

Home wear og nattøj 

Du kan købe T-shirt, nattøj, home wear med indbygget bh, der ikke blot giver god støtte, men også har lommer, som holder en brystprotese eller delprotese sikkert på plads.

Divaderme - produkter

Lav øjenbryn mens du er i kemoterapi med BROW Extender II – giver smukke bryn på sekunder. Brow Extender påføres og skaber smukke farvede bryn og udfylder partier med sparsom eller ingen hårvækst. Cellulose Brow Extender er vandfast, uden parfume og parabener. De naturlige ingredienser er arganolie, mineralholdigt ler og cellulosefibre

Produkter til dine vipper, bryn og hår, der virker!

Efter endt kemoterapi kan du bruge produkter, der får dine vipper, bryn og hår til at vokse hurtigere frem. 
Disse produkter finder du oftest hos frisøren, men spørg hos din parykforhandler om de fører disse produkter.
Produkt navnet er RevitaLash®

Lidt om RevitaLash produkterne:
RevitaLash er grundlagt af øjenlæge, Dr. Michael Brinkenhoff i 2006. Konceptet blev udviklet som en særlig gave til hans kone Gayle, der var i behandling for brystkræft. Han ønskede at give Gayle´s øjenvipper fornyet styrke og skønhed efter endt behandling. Gaven blev så stor en succes, at de gik videre med at teste produktet på samme afdeling, hvor Gayle tidligere havde været indlagt. 
 
RevitaLash var de første, til at udvikle produkter af sin art og er de mest prisvindende og gennemtestede produkter på markedet - og det er samtidig de mest skånsomme. RevitaLash's produkter er testet og godkendt af både dermatologer og øjenlæger.
                                  Vinder af Allure – Best of Beauty – i 2013

 

PERMANENT MAKEUP - MIKROPIGMENTERING

Alle kvinder, der får opbygget et nyt bryst, tilbydes tatovering af brystvorte og området omkring.